Gud smiler - teateroppsetning ved Turnéteatret i Trøndelag

Turnéteatret fortsetter å gjøre Olav Duun tilgjengelig for nye generasjoner. Med denne forestillingen avslutter teatret sin trilogi av mer ukjente Duun-verk som omsettes til teater.

 

Fra teatrets egen omtale av stykket: 

"Om børa som lettar når du finn nokon å føre livskampen saman med.
"Gud smiler" handlar om ei urokkeleg tru på at livet vil deg godt; livet kan gi deg motstand, men du avgjer sjølv om du går under eller står imot. 

Alle kjenner nokon som stadig blir råka av motstand og som kjem borti saker det er umogleg å løyse. Saker det er umogleg å vri seg bort frå. Justin er ein sånn ein, ein ung mann som tidlig får merke at det å leve ikkje er lett for dei varaste av oss. Han mistar faren sin og vert tvinga til å ta mykje ansvar. Så døyr mor hans, og Justin er åleine. Men han har Rebekka, ungjenta han vaks opp i lag med og som kjennest mest som ei søster for Justin – eller gjer ho eigentleg det?

Det gjer vondt når dei andre gutane får auge på Rebekka. Det gjer vondt når Rebekka berre ser han som ein bror. Når Justin mesta på slump vert gift, og denne kvinna ho døyr frå han, da får han  verkeleg merke kor einsam han er. Medan de fleste av oss ville lagt seg under dyna og vorti der, let ikkje Justin tungsinnet knekke seg. Og til alt hell treffer Justin og Rebekka kvarandre igjen, og no ligg alt til rette for at dei kan ta fatt på eit liv i lag."

I tillegg til premieren på Verdal 26. februar blir forestillingen vist i ti av fylkets kommuner f.o.m. 28. februar. Turneen avsluttes på Verdal 15. mars.

21. juni vises forestillingen på nytt på Jøa, i forbindelse med Duun-stevnet.2019.

For mer informasjon om forestillingen, følg denne lenken: https://www.turneteatret.no/forestillinger/gud-smiler#billetter